En bra start, inkludering, eller jobba enligt nya målen?
Anlita oss

På Edvira jobbar vi på kommun-nivå med programmering i skolan. Vi är verksamma i hela landet oberoende av storlek på kommun. Vi drivs av att ge alla lärare förutsättningarna för kvalitativ ämnesundervisning, där programmering blir ett bra verktyg istället för ett jobbigt extramoment.

Vilken är din kommuns största utmaning med programmering i skolan?

En bra start

Vi har gett tusentals lärare, 37 kommuner, och över 100 000 barn en positiv start i att programmera i sina klassrum i december. Vill ni göra en timmes kod i era klassrum i december? Hour of Code 2017 den 4-10 december är helt kostnadsfritt.

Inkludering

På vår sommarskola så gav tjejerna 9.4/10 i betyg och killarna 8.9/10 (trots att tjejerna hade lägre teknikintresse i början av veckan). Vi hjälper lärare hur de kan skapa en inkluderande klassrums-miljö, där alla tycker att programmering är kul.

Jobba enligt nya målen

Undrar ni hur lärarna ska hinna lära sig programmering och digital kompetens tills senast nästa läsår? Vi erbjuder tidseffektiv utbildning för lärare, digitalt eller fysiskt. Vi anpassar oss efter er kommuns förutsättningar och behov, bl.a. befintlig teknik.

Läs ett av våra case

Här delar vi med oss av erfarenheter från ett uppdrag som vi arbetat med.

 • Hour of Code 2016 i Sverige, som ideell internationell partner, där över 100 000 elever deltog, och gjorde en timmes kod med sina lärare. 37 kommuner var samarbetspartner till oss, där målet var att nå så många elever som möjligt – och 118 kommuner hade någon skola med.

 • Kodkartan.se, som visar resultaten från Hour of Code 2016 per kommun. Det användes som ett verktyg för att kommuner enklare ska kunna se hur aktiva deras skolor är med programmering i skolan, samt att vi visade hur elever och lärare mottog evenemanget. Vi samlade också in data på hur evenemanget påverkade rektor och kommunens vilja att satsa mer på programmering.

 • Sommarlägret Codeit, där vi under fem dagar hade 24 nybörjare (50% tjejer som deltog) i mellanstadieålder, som vi lärde ut programmering till med egenutvecklat material. Lägret fick 9.1/10 i betyg, där tjejerna gav i snitt 9.4/10 och killarna 8.9/10 trots lägre teknikintresse – tjejernas teknikintresse gick från 7.7 till 8.6/10 i snitt.

 • Utbildning för lärarstudenter, där vi utbildade enligt förändringarna i läroplanerna, med särskilt fokus på att lära ut programmering med ett inkluderande perspektiv, som fick 9.3/10.

 • Fortbildning för bibliotekarier i Region Östergötland, där de i CrossMedia-projektet har fått kompetensutveckling i programmering, samt en riktad träff i Mjölby för unga tjejer (som fick 9.7/10).

 • De utbildningar som vi har haft, har ökat kvinnor och tjejernas teknikintresse, mycket på grund av att allt vi gör är grundat i forskning.

  Hour of Code 2016

  Hur vi arrangerade världens största utbildningsevenemang i Sverige

  Läs mer Läs som PDF

  Kontakta oss

  Varmt välkommen att höra av dig till info@edvira.com om du är intresserad eller har frågor.